maanantai 28. huhtikuuta 2014

Huhtikuu 2014 - Kevättä!

Olipas iso yllätys kun mökki pihaan autolla kaarrettiin; järvessä ei ollut jäähileitäkään! Olivat naapurin mukaan lähteneet viime viikon tiistaina kovan tuulen mukaan. Olihan se talven jälkeen vähän toisen näköinen maisema. Laituri piti laittaa ensimmäisena paikoilleen. Siinä se nyt odottaa vähän käsittelyä. Ensiks tehopesu pinnalle ja sitten vähän väriä pintaan, niin kaikkihan sitä nuortuu.


Vesi on ennätyksellisen alhaalla. Saas nähdä miten kesän mittaan vesitilanne tasautuu. Juoksutuksista en ole ajantasalla muuta kuin, että sitä pyritään tasoittamaan.. tiiä häntä johtuuko vesitilanne sitten juoksutuksista vai siitä, että takana on vähäluminen talvi ja vähäsateinen kesä ja syksy. Meille kyllä sopii näinkin. Laiturin päässä kun vettä on ihan riittävästi!

Viime viikolla kävin vähän shoppailemassa. Hypistelin puutarhaosastolla vähän sitä sun tätä. Ostoskoriin tarttui räikeän pinkkejä puutarhahanskoja viisi paria (kun olivat 1 € kipale!) ja sitten vähän pihan piristykseen ruosteiset linnut. Mitä ankka hanhia lienevätkään....


Siihenhän nuo jäivät nököttämään. Ja olivat paljon luonnon lajitovereitaan hiljaisempia. Kyllä taas kävi sellainen säklätys järveltä, että saattaa tietää runsasta poikaskesää.

Nurmikkoa  pitäisi saada aikaseksi. Senkin päätin aloittaa työstämään sieltä helpoimmasta päästä, eli kaivoin kuopat pensaille. Tarkoitus olisi istuttaa nurmialueen reunaan kahdeksan pensasta, sellaisia 1 - 1.5 metrin korkuisia. Varmaankin jotain angervoja niiden hyvän kestävyyden takia. Vielä en ole perehtynyt tarkemmin mikä niistä olisi hyvä ja nätti ja kaunis ja kaikin puolin sopiva. Ehottaa saa... Multaa pitäisi vapun jälkeen roudata isompi kasa ja saman tien voisi taimetkin tyrkätä paikoilleen.


Nyt taisi ehkä olla tämän kerran viimeinen roskakuorma joka lähti pois.. Onhan noita riittänytkin. Varaston pohjukoilta löytyi vielä vanhoja grillejä, johtonippuja, muovitörkyä ym. Osa oli niin ruostunutta ja rikkinäistä, ettei niistä hyvällä mielikuvituksellakaan saanut käyttökelpoista tavaraa. Eli lajitteluun lähti.... Mutta löytyi sieltä sellainen retropaketissa oleva webarin taka-away-hiiligrilli. Ihan käyttämätön ja kasaamaton. Ilo se on pienikin ilo! Eipäs ole grillihiilillä tullut kährättyä pitkään aikaan, mutta kai sitä voisi kun noin näppärä grillikin on. Tänä viikonloppuna kyllä tyydyimme vanhaan kaasugrilliin ja kevään ensimmäiset makkarat maistuivat aivan yhtä hyville kuin olin muistellutkin!


Niitä makkaroita voi kevään mittaan kuluakin enemmän. Terassilaudat odottavat tekijäänsä.....


Muuten viikonloppu menikin migreeniä potiessa. Aurinkolasit vähän helpottivat oloa, mutta ei kovin fyysistä voinut tehdä. Jospa se ensi viikonloppu olisi parempi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti