maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tikusta asiaa. Tai puusta oikeammin...

Muistakaa kun istutatte puita, että ne kasvavat. Ne ihan oikeasti kasvavat. Jopa aika isoksi. Ja sehän tarkoittaa sitä, että iso tarvitsee tilaa. Mikäli kyse on pensaasta se voi myös levitä. Voi levitä melkein minne tahansa. Tämä näkyi hyvin tontilla viime syksynä.


Onhan se tietenkin aika idyllinen näköistä. Tuolla jossain näkyy huussin ovi. Mutta kuljeppas tuonne sateella (ai niin.. unohin, että mökillä ei sada!) jolloin kaikki kosteus osuu oksista sinuun. Huussiin mennessä ja mikäli sen olet löytänyt tuon seasti, niin toisen kerran kun tulet takaisin. Joten pensaat sai lähteä. Kaiken lisäksi ne olivat jo aika ikäloppujakin.

Ja kuusi.. meillä on oikein oma joulukuusi. Harmi kun siihen ei ylety laittamaan latvatähteä. Ei se tässä edes kuvaan sopinut.


Huomattehan että omistimme vähän aikaa koirankopinkin. Koirasta ei ole edes tietoa ja ainut koira joka säännöllisesti vierailee ei tuohon koppiin olisi sopinut. Eli sekin pääsi nuotion jatkeeksi. Kuusi sai puolestaan kaatotuomion. Mutta kuinkas kävikään....

Puita oli jo siinä vaiheessa niin paljon, että niitä tuli korvien lisäksi ulos myös liiterin nurkista. Sai Kuusi jäädä paikoilleen, mutta alaoksat viskattiin nuotioon. Kummasti siinä tontti muuten valaistui.


Venekin näköjään uinut ihan mökin edustalle pakoon metsureiden vimmaa. Ensi kesänä saa kokeilla pysyykö tuolla veneellä pinnalla vai kynnetäänkö järven pohjaa. Toistaiseksi siis Kuusi saa jäädä. Mietin, osaisinko värkätä sellaisen penkin puun ympäri. Suomelan nettisivusto mainostaa sellaisen teon helpoksi, joten tietenkin sen tekee tässä joku ilta iltapuhdehommina.  Tee-Se-Itse-Penkki-Puun-Ympärille. Katoskaa itse. Eikös näytäkin helpolta???

Myös kasveilla on taipumus vallata maailma. Niidenkin suhteen pitää siis olla tarkkana minne siemeniä kylvää. Huussista näkymä järvelle oli... sanoisinko viidakkomainen...  Apinoiden äänikin kuului.


Mikä lieneekään tuon kasvin nimi joka oli levittänyt itsensä ihan joka paikkaan? Sitä en ainakaan istuta mihinkään kukkapenkkiin. Sen lisäksi että sitä kasvia oli joka paikassa, niiden lehdet eivät olleet maatuneet kunnolla. Oikein kiva. Kompostoitavaa riittää moneksi vuodeksi.


Tuolla jossain se huussi näkyy. Hyvällä mielikuvituksella. Kyllä siinä housuun ois tullut jos tätä polkua pitkin pitäisi huussi etsiä. Pitääpäs muistaa ottaa kuvat mille nyt paikka näyttää. Tosin ei kovin kaksiselle vieläkään: mutakentän keskellä paljon halkopinoja. Eli puu siellä tai täällä, niin aina se tiellä on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti