torstai 24. huhtikuuta 2014

2014 - Pääsiäinen

Kelien puolesta ei voinut parempaa toivoa. Mittari nousi päivällä +15 asteeseen, tosin tuuli viilensi ilmaa huomattavasti, samoin jäältä huokuva kylmyys. Mutta jäät saivat kyytiä! Pyhien aikana rantakivet paljastuivat esiin ja ei ollut enää avannolle menemistä 2. pääsiäispyhänä. Kyllä kelpas nauttia keväästä. 


Vastaranta oli jo paljaana ja joutsenien hallussa. Kyllä huomasi, että kevättä oli ilmassa: västäräkki bongattu ja teeret kukertelivat niin, ettei yöllä saanut nukuttua!

Nurmikon teko on vielä aika vaiheessa. Yhden lämpäreen saimme tasattua, tosin sitä mukaa kun tasasimme, mönkijätermiitit kävivät harjoittelemassa siinä. Taittaa tulla ajokielto vähäksi aikaa, jotta jotakin saa tuohon kasvamaan... sitä odotellessa...


Tosin ei se nurmi viherrä jos ei sitä ensin kylvä. Seuraavalla kerralla on otettava jo kalkkisäkki ja siemenpussit mukaan. Eiköhän siinä rikkaruohot ainakin viherrä ennen juhannusta. Sisäinen viherpeukalokin heräsi talviunilta ja mietin mitä istuttaisi minnekin...


Tähän olisi tarkoitus siirtää kotoa jotakin kukkivaa. Rapsuttelin kiven esiin liejusta ja harjasin puhtaaksi. Loput huuhteli luonnon vesi pois. Siis ostoslistaan lisättävä myös multaa.... 

Keskellä pihaa seisovaa hiekkakasaa ei keretty lapioida pois. Ei vaikka juniori oli työkaluineen apuna :) Rannalle siirrettiin muutama kymmenen kuormaa (se alkaakin  näyttää pikku rivieralle!) , lopulle varmasti löytyy käyttöä mutta pitäisi saada pois tämä kasa hyvin äkkiä jotta apila pääsee valloittamaan tilan.Hiekan paikka on rannalla, ei nurmikolla. Eli homma jatkuu viikon päästä.. Tervetuloa vain ilmaiseksi kuntosalille! 



Vaikka olin viime kesänä vannonut, etten koske laattoihin vähään aikaan, löysin itseni pyllimässä hietikossa laattojen kera. Tutulta saamamme jäännöslaatatkin löysivät lopulta paikan kylpypaljun ympäriltä ja nyt se kohta alkaakin olla valmis. Vielä vähän sepeliä reunoille sitomaan hiekkaa niin se on sitten siinä! Kiva saada edes joku paikka valmiiksi asti. 

Tynnyriä tulikin lämmitettyä ja testattua kuinka hyvin se vesi pysyy lämpimänä yön yli. Aamulla oli vielä veden lämpötila +25 astetta, eli olisi voinut vaikka virkistävän kylvyn ottaa. Eipä tarvinnut toisena iltana sitten paljoa puita laittaa, niin lämpötila oli kohillaan.


Kyllä taas kerran kiitin, kun tuli valittua tehokkaampi kamina. Puutakin säästyy, ajasta nyt puhumattakaan. 

Isännän syntymäpäivälahjat löysivät paikan paljun vierestä. Vielä on sen verran hämärää iltayöstä, että tuikut loistavat todella kauniisti. Näitä löytyy Wihosen kaupasta,  taitaa olla myös nettikaupastakin saatavilla. Ja sieltä muuten löytää paljon muutakin kivaa...


Kun kerran pääsin laatoituksen makuun, niin nostin ylös saunan edessä olevat laatat. Ne olimme jo viime syksynä puhdistaneet sammalista. Jostain syystä alkuperäisessä asennusvaiheessa oli laattojen väliin jätetty noin kolmen sentin raot (jotka luonnollisesti olivat sammalta täynnä) ja tämä näytti silmissäni vähän hassulta. Eikun laatat ylös maasta ja vähän lähemmäksi toisiaan.
Minulla oli tarkoitus jatkaa polkua pidemmälle kolmen rivissä, mutta jälleen kerran luonto tuli vastaan! En käynyt hakkaamaan päätä kallioon, joka paljastui juuri siinä kohden kun olisi pitänyt polkua leventää, eli saa kelvata nyt näin. Eli sen opin, että ei pidä suunnitella liian tarkkaan mitään, on edettävä sen ehdoilla mitä maasta paljastuu! Laattakaupassa on kuitenkin käytävä, sillä päätimme siinä minun ollessa kontallani laattojen seassa, että saunan eteen tulee vähän isompi laatoitettu alue jossa voi sitten istuskella vaikka puutarhakeinussa. Jos itikoilta pystyy. Niitä näet oli jo liikenteessä. Eli västäräkistä vähäsen, itikasta ei ollenkaan! Eikös se niin ollut?



Ennen kuin se puutarhakeinu on paikoillaan, täytyy tyytyä istuskelemaan puutarhatuoleissa. Hankin tällaisia pari vuotta sitten HyvänKaupanPaikasta Oulusta (sielläkin on kaikkea kivaa). Ja nämä ovat muuten sitten kasattavaa mallia, eli paketista paljastui kasa rimoja sekä kieppi köyttä. Älkää kysykö montako tuntia meni kasatessa! Monta. Voin kertoa! Mutta nyt ne istuvat kuin eno veneeseen tuonne rannalle. 

Makuukammarikin saatiin siivottua, eli yöpaikka on sitä tarvitseville valmiina!  Voin taata, ettei aika tule pitkäksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti