sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Joulukuu 2013 - Juhlia ja juhlia...

Itsenäisyyspäivää vietimme mökillä. Onneksi oli niin lämmin koko joulukuu että tarettiin. Villasukat jalassa ei tuntunut lattiakaan vetoiselta. Ja niitä puitahan riittää! Tietenkään ei niitä vasta kaadettuja vaan kotoa tuotuja, muutaman vuoden kuivaneita. Eli  uuni lämmitti! Ja kynttilät....


Kovin kummoista sitä ei sitten joulukuussa enää tehtykään. Paitsi että kiitokset kaivurikuskin, joka mylläsi sen tulevan kylpyrin paikan, miehet saivat päähänsä saattaa työt loppuun heti. Eli eikun hiekkaa montun täytteeksi ja finfoamit päälle ja vielä hiekkaa kerroksittain kuin täytekakussa kuorrutukseksi laatat niin pohjahan oli valmis. Pääsin kuin pääsinkin vielä vuoden 2013 puolella nauttimaan kuutamoista ja jäätyvän veden äänistä tynnyrissä nautiskellen.



Ensi kesänä sitten pitää tehdä kunnolliset rappuset, nyt sai lavat kelvata tähän hätään. Tynnyriksi valitsimme Kirama Comfort Cozy mallin. Sisältä on muovitettu ja pintakin muuttui viimehetkellä muovikomposiittiin. Onneksi näin jälkeen päin ajateltuna. Ja paljuun sopii 5-6 kylpijää, koosta ja sopuisuudesta riippuen. Muovitettu pinta on helppo pitää puhtaana, eikun mäntysuopa veteen ja harjalla harjaus.

Ai, että kuka se kantaa vedet paljuun?? No minä tietenkin. Ei laisinkaan. Uppopumppu nostaa kirkasta Pielisen vettä, joka aika viileää tähän aikaa onkin. Lämmitys kestää n. 3 h talvella. Ja jokaisella kerralla minä olen kyllä lämmittänyt sitä vähän liikaa, eli loppusuoralla puun lisäyksessä pitää sitten olla varovainen. Mielenkiintoista nähdä miten sitä kesällä osaa lämpimästä vedestä edes sopivaa saadakkaan.....

Niin, vietettiinhän me hääpäiviäkin joulukuussa. Ei meidän suinkaan, vaan touhumaalla viihtyvän (no, tiedäppä tuosta viihtymisestä, mutta vakio kävijöitä kuitenkin) pariskunnan 1. vuotishääpäivää. Ja pitihän sitä hääkakkua saada:

Siinä se morsio niin vienosti punastelee kun kalastaja-ukko on saanut saaliikseen tällä kertaa jotain muuta kuin Lapin rautua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti